Ügyfélszolgálat:
30 / 237 - 9866
A Biogazdaság bemutatása
Horváth László egyéni vállalkozó vagyok. 1972-ben végeztem Fertődön gyümölcstermesztő technikusként. Az iskola elvégzése után átvettem a családi gyümölcsös művelését, hiszen családom több mint 70 éve termel gyümölcsöt Mihályiban.

1995-ben 2 ha intenzív alma. majd 1988-99 között további 1 ha alma, körte, 8 ha nemesbodza telepítését végeztük el. 2003-ban a növekvő vásárló erő miatt még 2,5 ha alma és 5,5 ha szilvát telepítettük, így összesen most már 20 ha-on gazdálkodunk. Gyümölcsleveink friss hőkezelt, szűrt és rostos kivitelben, 0,5-től 5 literes kivitelben kaphatóak.

Termékeink körét a közelmúltban szárított termékekkel bővítettük, de kapható almaszirom és rágóalma is.

Szilvásunk minden évben az érés ideje alatt várja vásárlóinkat, majd a gyümölcs szárított gyümölcsként, szilvaléként, és lekvárként valamint esetes szilvaként kerül a forgalomba.

Nemesbodzánk nagyrészét gyümölcsként értékesítjük, kisebb részéből a virágból bodza szörpöt a gyümölcsből ribizlivel és almával izesítve ivólé és lekvár kerül előállításra.

2002-től kezdtünk biotermesztéssel foglalkozni.

A madárfészkelő odúk kihelyezésével, a szín, fény és illatcsapdák segítségével próbáljuk a kártevők számát kordában tartani.

Gazdaságunk 2010-ben az „ÉV BIOGAZDÁJA” címet kapott, melyhez méltóan gazdálkodunk ma is.

2013-ban két MVH által támogatott pályázati támogatással napkollektoros rendszerrel ellátott saját feldolgozó üzem építésébe fogtunk. és terveink szerint 2014 év végén az üzem beüzemelésre kerül, és 2015-től saját termesztett termékeinket helyben tudjuk feldolgozni.


Csatolt dokumentumok

Pályázat - Napkollektoros rendszer beszerzése projekt

Oklevél - 2010 az év Biogazdája

Termék Minősítő tanusítvány